25 Şubat 2012 Cumartesi
HAŞHAŞLI TATLI
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş
1 pk kabartma tozu
Şerbeti:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Kreması:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın kaynadıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın. Şerbet ılıyınca ılık keke dökün.
Kreması için süt, toz şeker ve mısır nişastasını karıştırıp ocağa alın pişirin.Ilımaya bırakın. 1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpın kremayla karıştırın. Kremayı kekin üstüne sürün.biraz beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder