25 Şubat 2012 Cumartesi
ETİMEK TATLISI
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin
1 su bardağı şeker(tatlı seviyorsanız yarım bardak daha ilave edebilirsnz)
2 su bardağı su
Muhallebesi İçin
1 kilo süt
1 su bardağı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin
1 su bardağı süt
1 paket şanti
YAPILIŞI:
1 bardak şekeri tencerede eriterek hafif karamelize edin. Üzerine 2 bardak su döküp beş dakika kadar kaynatın. Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerinde gezdirin. Muhallebi için margarini ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ve şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ocağın altını kapatıp vanilyayı koyup 6 - 7 dakika mikserle çırpın. Etimeğin üzerine dökün. Diğer tarafta 1 su bardağı sütle şantiyi köpürtüp muhallebinin üzerine yayın. Dolapta soğuttuktan sonra arzuya göre süsleyebilirsnz.afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder