25 Şubat 2012 Cumartesi

ETİMEK TATLISI



1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti İçin
1 su bardağı şeker(tatlı seviyorsanız yarım bardak daha ilave edebilirsnz)
2 su bardağı su

Muhallebesi İçin
1 kilo süt
1 su bardağı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker


Üzeri İçin
1 su bardağı süt
1 paket şanti
YAPILIŞI:

1 bardak şekeri tencerede eriterek hafif karamelize edin. Üzerine 2 bardak su döküp beş dakika kadar kaynatın. Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerinde gezdirin. Muhallebi için margarini ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ve şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ocağın altını kapatıp vanilyayı koyup 6 - 7 dakika mikserle çırpın. Etimeğin üzerine dökün. Diğer tarafta 1 su bardağı sütle şantiyi köpürtüp muhallebinin üzerine yayın. Dolapta soğuttuktan sonra arzuya göre süsleyebilirsnz.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder