10 Mart 2012 Cumartesi

MİLFÖY MANTI


Kullanılan Malzemeler: Milföy yapraklari Kiyma Sogan Maydanoz Karabiber,tuz Yogurt,sarmisak Tereyagi,salca veya kirmizi tozbiber Hazırlık Tarifin Hazırlanışı Her kare milföyü acmadan 9 esit parca olacak sekilde,kare seklinde kesin. Kiyma,rendelenmis sogan,kiyilmis maydanoz,karabiber ve tuzu karistirip bu kesilmis parcalara koyun istediginiz sekilde kapatip firina verin. Bir taraftan sarmisakli yogurt hazirlayin. Ondan sonrada tereyaginda salca kavurun.Su ekleyerek cok az acin. Yada tereyaginda sadece kirmizi toz biber kavurun. Firindan cikip biraz ilinmis mantilari tabaklara servis edip üzerine sarmisakli yogurt ve tereyagli sostan dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder