8 Mart 2012 Perşembe

BEYTİ KEBABI




Beyti Malzemeleri
İlk olarak;
* 1 tane yumurta sarısı
* Karabiber
* Pul biber
* Tuz
* 1 çay kaşığanın ucuyla kabartma tozu
* 2 tane hazır yufka
* 500 gr dana kıyma
* 1 tane kuru soğan
Beyti sosu icin malzemeler
* Rendelenmiş iki tane domates
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz
Beyti Nasıl yapılır Tarifi ve Hazırlanışı
İlk önce Kıymma ve bütün malzeme bir kapta iyice yoğrunuz.Sonra Yufkaları ortadan ikiye bölün. Yoğrulmuş çiğ köfte 4e bölün.Yufkanın büyüklüğüne göre ince uzun şekiller verilir ve yufkanın geniş yerine konularak ve kenarlarını iki taraftan kıvırarak sıkıca sarılır. Geriye kalan yufkalar ve köfteler de aynı şekilde yapılır. Yağlanmış veya yağlı kağıtsd konulmuş fırın tepsisine döşenir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirilir.1 tavada tereyağ kızartılır. Rendelenmiş domatesler ve biraz tuz ilave edilip, domatesler fazla suyunu çekmeden pişirilir. Yalancı beytiler 2-3 cm genişliğinde kesilip bir tabağa konulur. Üzerine domates sosu gezdirilerek, maydanozla süslenir.
Beyti Malzemeleriİlk olarak;* 1 tane yumurta sarısı* Karabiber* Pul biber* Tuz* 1 çay kaşığanın ucuyla kabartma tozu* 2 tane hazır yufka* 500 gr dana kıyma* 1 tane kuru soğan
Beyti sosu icin malzemeler* Rendelenmiş iki tane domates* 2 yemek kaşığı tereyağ* Tuz
Beyti Nasıl yapılır Tarifi ve Hazırlanışı
İlk önce Kıymma ve bütün malzeme bir kapta iyice yoğrunuz.Sonra Yufkaları ortadan ikiye bölün. Yoğrulmuş çiğ köfte 4e bölün.Yufkanın büyüklüğüne göre ince uzun şekiller verilir ve yufkanın geniş yerine konularak ve kenarlarını iki taraftan kıvırarak sıkıca sarılır. Geriye kalan yufkalar ve köfteler de aynı şekilde yapılır. Yağlanmış veya yağlı kağıtsd konulmuş fırın tepsisine döşenir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirilir.1 tavada tereyağ kızartılır. Rendelenmiş domatesler ve biraz tuz ilave edilip, domatesler fazla suyunu çekmeden pişirilir. Yalancı beytiler 2-3 cm genişliğinde kesilip bir tabağa konulur. Üzerine domates sosu gezdirilerek, maydanozla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder