25 Şubat 2012 Cumartesi

FINDIKLI KURABİYE



2 yumurta (birinin akını ayırın)
250 gr margarin
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1pkt vanilya
Üzeri için
1su bardağı iri dövülmüş fındık
YAPILIŞI:
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Unu kaşıkla ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin.
Hamuru 15 dk üzerini örterek dinlendirin.Yumurta akını çatalla iyice çırpın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve elinizle hafif bastırın.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra iri kıydığınız fındığa batırın.yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder